DOWNLOAD!Cara Bisnes di FB. Klik sini utk maklumat lanjut

jana duit melalui bitcoin dgn teknik faucet

Jana duit melalui bitcoin

jana duit melalui bitcoin

Sebelum apa apa saya terangkan dulu berkenaan dgn faucet.

Apa itu faucet?

Apa itu faucet? Kenapa faucet? Faucet adalah sebutan untuk mana-mana platform laman sesawang yang memberikan Bitcoin secara PERCUMA kepada penggunanya setiap kali mereka berjaya memenuhi syarat yang telah ditetapkan oleh sistem faucet seperti menonton iklan, menjawab survey, permainan game dan lain-lain lagi. Disini anda boleh kutip hasil bitcoin setiap 5 minit sekali. Jika anda kutip nilai bitcoin dari sekarang dan kumpul sehinga 1 tahun atau 2 tahun keatas dan hasilnya anda sendiri nilaikan. Berikut adalah jadual harga semasa dalam nilai Ringgit Malaysia untuk 1BTC/MYR. Anda sudah boleh membuat kiraan sendiri nanti.

Sebelum saya cerita teknik Jana duit melalui bitcoin , korang kena paham dulu apa itu BITCOIN. Bitcoin ialah matawang digital, sama je macam duit, cuma masih di alam siber. Melainkan korang dah jadikan bitcoin kepada cash. Skarang nilai bitcoin tengah jatuh, so skarang masa terbaik untuk himpun bitcoin. Nanti harga dah tinggi boleh jual. Skarang 1 bitcoin lebih kurang RM20k. Saya nak bagi guide kepada anda bagaimana nak dapatkan RM20k ni secara percuma tanpa mengeluarkan modal.

Ada 3 cara untuk Jana duit melalui bitcoin. Pertama mining, kedua faucet, ketiga trading. Untuk mining, korang kena keluarkan modal besar untuk invest. Tapi kalau faucet, korang cuma perlu review page dan claim smula data internet yang korang guna tu kepada coins. Gitu lah lebih kurang. Jadi daripada korang online bodo2 je tak dapat apa, lebih baik korang tukarkan data korang kepada bitcoin. Kalau trading still kena ada duit dalam wallet baru boleh jual beli.

Disebabkan ramai scammer bitcoin, salah satunya Bitkingdom, ramai kena tipu, jadi aku sarankan better korang yang baru nak start mengenal bitcoin ni buat faucet dulu.

Untuk faucet, modal korang cuma internet, rajin, dan EMAIL. Manual mining menggunakan faucet ni makan masa tahun der, baru dapat kumpul 1 bitcoin. Ni aku pesan siap2. Kalau rasa tak mampu konsisten baik jangan buat. Buang masa kau je. Kelebihan faucet ni dia free. Waktu bitcoin jatuh mmg kau la yang paling untung sebab dapat banyak coin tanpa keluarkan satu sen pon. Tapi ada jugak risiko. Kalau harga bitcoin tengah tinggi memang sakit la nak himpun. Tapi turun naik bitcoin ni memang adat, sama macam matawang asing. Ni aku dah bagitau siap2 ni, kalau kau rasa kau pemalas better kau stop baca sampai sini je.

Berikut adalah step untuk jana duit melalui bitcoin. Ikut step tersebut

Step 1
Buat acc COINPOT. Guna email korang. Acc coinpot ni berfungsi untuk himpunkan korang punya coin dalam satu port. Register di sini ( https://coinpot.co ) . Lepas register, korang akan nampak Token dan 5 matawang. Kita akan start himpun semua matawang tu.

Step 2
Matawang pertama. Litoshi. —-> ( https://goo.gl/cCqrx7 )
Sign in menggunakan email yang sama macam korang buat COINPOT. Sign in, dan claim litoshi. (Korang boleh claim setiap 5 minit, atau ikut masa korang free).

Step 3
Matawang kedua. Satoshi (BITCOIN CORE) . —-> ( https://goo.gl/5NY2zP )
Sign in memggunakan email yang sama macam korang buat COINPOT. Sign in, dan claim satoshi. (Korang boleh claim setiap 5 minit, atau ikut masa korang free).

Step 4
Matawang ketiga. Dash —> ( https://goo.gl/vHKnMp )
Sign in menggunakan email yang sama macam korang buat COINPOT. Sign in, dan claim dash. (Korang boleh claim setiap 5 minit, atau ikut masa korang free).

Step 5
Matawang keempat. Dogecoin —–> (https://goo.gl/MAui2w  )
Sign in menggunakan email yang sama macam korang buat COINPOT. Sign in, dan claim dogecoin. (Korang boleh claim setiap 5 minit, atau ikut masa korang

Step 6
Matawang kelima. Bitcoin Cash. —-> ( https://goo.gl/m3ze9w )
Sign in menggunakan email yang sama macam korang buat COINPOT. Sign in, dan claim bitcoin cash. (Korang boleh claim setiap 5 minit, atau ikut masa korang free).

Step 7
Bukak semula COINPOT. Dan korang boleh tengok semua matawang dah di claim dan ada kat situ. Sekiranya korang nak cepat kutip BITCOIN CORE, convert setiap matawang kepada BITCOIN CORE.

Step 8
Wallet. Untuk withdraw coin yg korang kumpul kat COINPOT tu ke dalam wallet, korang kena ada digital wallet. Download XAPO (digital wallet) kat www.xapo.com atau cari apss XAPO kat playstore. Verify wallet korang.

Step 9
Withdraw
Untuk withdraw, pergi semula kat COINPOT.
Kat bahagian BITCOIN CORE, tekan WITHDRAW.
Kemudian tekan WITHDRAWAL METHOD, click XAPO.
Kemudian masukkan email XAPO korang.

Step 10
Transfer ke bank acc melalui Xapo

( info tambahan.)

Korang akan dapat bonus untuk setiap hari korang claim. Hari pertama akan dapat 1% bonus, hari kedua 2%, sampai lah dia jadi 100%. Bonus ni untuk SETIAP CLAIM tau, bukan untuk skali claim je. Tapi, kalau korang termiss satu hari tak claim, bonus tu akan kembali kepada 0.

Setiap kali korang claim pulak, korang akan dapat 3 token. Katakan korang claim setiap 5 minit, korang akan dapat 9 token untuk 15 minit. Tapi kalau korang claim setiap 15 minit, korang dapat 3 je la token. So kena rajin2 claim.

Sebab tu aku dah kata, kalau tak rajin jangan main bitcoin.

Settle. Selamat berbitcoin.

Comments

comments

Leave a Reply